Türkçeyi Hissediyorum, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi’nin “Türkçeyi Hissediyorum.” projesine ait bir web günlüğüdür. Proje, yurt dışında doğan, yaşam, bilgi ve deneyimleri yaşadıkları ülkenin diliyle biçimlenen “üçüncü kuşak”tan bir grup gence, dil aracılığıyla ulaşmayı; onlara, Türkçenin söz varlığını ve anlatım zenginliğini hissettirmeyi hedeflemektedir.

17 Nisan 2010

yaşarken öğreniyorum ki-2

"Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği" (Ataol Behramoğlu)
Sizin şimdiye kadar yaşadıklarınızdan öğrendikleriniz… Üç anahtar kavram ve nedeni…

Benim, yaşadıklarımdan öğrendiklerim…Hissetmek, hata yapmak, alışmak. Hissetmek her şeyi, her duyguyu. Sinirlenmek ağlamak istercesine, sevmek her şeyini verecek kadar, ve birlikte olmanın mutluluğunu tatmak derinlerde bir yerlerde. Hataların farkına varmanın olgunluğu, büyümek yıllar, yaşlar, hatalar geçtikçe. Alışmak, en alışılmaz denene bile. Uyum sağlayıvermek çevreye, yeniliklere, yeni yüzlere ve farkında olmadan bağlanabilmek, birkaç ay öncesine kadar belki de tanımadığınız kişilere. (Gizem)

Yaşadıklarımdan öğrendiğim üç şey var: Beklemek, hissetmek ve eğlenmek.

Beklemek: her insanın harcı değildir. Sabır edemezler ve bundan dolayı oluşacak sonuçlara katlanırlar, ama zaman çoğu şeyi sineye çeker.

Hissetmek: hislerini hayatın her anında kullanmak çok faydalıdır, içgüdüsel olarak hiç bilmediğiniz alanlarda başarılı olabilirsiniz veya bildiğiniz alanda inanılmayacak derecede başarı sergileyebilirsiniz.

Eğlenmek: Bir olay karşısında ne kadar ciddi olursanız, olay sizi o kadar çok yıpratır. Eğer her işi eğlenmek için yaparsanız, her şeyden zevk almasını bilirsiniz… Hatta insanlar sizin bu lakayt tavırlarınızı kınarken, o kınamayla bile eğlenebilirsiniz.(Deniz Alp)