Türkçeyi Hissediyorum, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi’nin “Türkçeyi Hissediyorum.” projesine ait bir web günlüğüdür. Proje, yurt dışında doğan, yaşam, bilgi ve deneyimleri yaşadıkları ülkenin diliyle biçimlenen “üçüncü kuşak”tan bir grup gence, dil aracılığıyla ulaşmayı; onlara, Türkçenin söz varlığını ve anlatım zenginliğini hissettirmeyi hedeflemektedir.

17 Mart 2010

aşka dair...

 


“Uzun teneffüste
Gri okul bahçesindeki
Siyah beyaz koşuşturmanın
Tam ortasındayım
Ve sen aşılı kolumsun”
               Ebru Cündübeyoğlu



Aşk için söylenebilecek en çarpıcı üç sözcük...
 
Ask mi hocam? Ask insani sacmalatir basini donderir mesela sinifta sacmalamak... ask herseydir hele bide karsiliksiz asksa sabaha kadar damardan muzik dinlemektir. aklindan bi saniye bile cikmaz bazen onun ismiyle cagirabilirsiniz farkinda olmadan duvara carpmak tir kafayi.. (Bilal)
 
Ask icin söylenebilcek en çarpici üç sözcük : ask baglanmaktir, mutlu olmaktir ve kendini guven de hissetmektir.(Fadime)
 
Her konusmak isteyisimizde, Ona bakip susmaktir ask..

ask icin uc sozcuk : sevgi, guven ve ihanet (Mustafa)

Ask'i 3 sozcukle anlatmak gerekirse benim icin ask bir duygu alisverisidir ve saygi, sevgi, guven karisimidir.(Kübra)

Ask bir duygudur, 2 kisi arasinda yasanilan bir iliskidir. insanin bir kimseye karsi olabilen bir ilgisi'dir

aski tanimlayan 3 sozcuk: bagimlilik, unutulmaz, beklenmedik.(Rabia)

Ask, iki insanin (karsi cinsten) tarif edemedigim bir çekim yüzünden ondan bir türlü kopamamak, mantigin ikinci planda oldugu ve tutkunun yasandigi bir boyuttur.Ask ayni zamanda gerçeklerin disina çikmis, hayal dünyasinda yasanan romantik bir duygudur.Aslinda askin tanimi yoktur cunki yasanarak ogrenilir.Ask için söylenebilecek en çarpici üç sözlük, sadakat, baglilik ve sefkattir.(Esra A.)

Ask : Bir anda çarpilmaktir ASK. Içini içine sigdirmùayan bir duygudur. Gece gündüz onu düsünmek onu arzulamaktir hep. Liseli kizlar gibi pir pir olur insan asikken, sevmediklerine bile selam veresi gelir. Mutlu ettigi kadar zararda verebilir ask. Ayagini yerden kestigi gibi yakar kavurur yuregini insanin. Engeller çiktiginda askin karsisina askin, sogur insan herseyden hayattan bile ama AMA ne olursa olsun ne kadar yaslanirsa yaslansin unutumaz "Askini".
Aşkı anlatan 3 sözcük :
- heyecan
- hasret
- hüzün (Sümeyya)

[Metinlerde düzeltme yapılmadı]

[Not:Onlar, tüm içtenlikleriyle ilk aşklarını da anlattılar ama biz o içtenliğe saygı duyarak buraya aktarmaya gerek duymadık. ]