Türkçeyi Hissediyorum, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi’nin “Türkçeyi Hissediyorum.” projesine ait bir web günlüğüdür. Proje, yurt dışında doğan, yaşam, bilgi ve deneyimleri yaşadıkları ülkenin diliyle biçimlenen “üçüncü kuşak”tan bir grup gence, dil aracılığıyla ulaşmayı; onlara, Türkçenin söz varlığını ve anlatım zenginliğini hissettirmeyi hedeflemektedir.

17 Şubat 2010

limanlar ve dostlar-4


Dışarıdaki şu çılgın dünyada bazen hepimiz kaçıp sığınmak, amaçsız koşuşturmalara bir ara vermek için dostlara ihtiyaç duyarız. Onlarla gerçek benliğimize döneriz, onlarla hayata mola veririz. Bu nedenle, dinlenecek bir yeri, geri döneceği bir dostu, sığınacak bir limanı olmayan insanlar, bu dünyada amaçsızca dönüp dolanan yorgun zihinlerden başkası değildir.

Dostlukları ayakta tutan özlemdir, beklemenin getirdiği sabırsızlıktır. Ayrılıktan sonra birbirine kavuşan arkadaşların özlemi olmazsa dostluğu ayakta tutan bir şey de olmaz. Özlem katılmamış bir arkadaşlık, rüzgarsız bir tekne gibi var oluş amacından yoksundur.

Yaşamda insanı bekleyen sıkıntılar karşısında bile, yola devam etmesini sağlayan ona cesaret veren en büyük güçlerden biri dostumuzdur. Yanımızda olması için hiçbir nedene ihtiyacı yoktur; çünkü yanında olduğu o kişi de kendi dengeleyicisidir.