Türkçeyi Hissediyorum, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi’nin “Türkçeyi Hissediyorum.” projesine ait bir web günlüğüdür. Proje, yurt dışında doğan, yaşam, bilgi ve deneyimleri yaşadıkları ülkenin diliyle biçimlenen “üçüncü kuşak”tan bir grup gence, dil aracılığıyla ulaşmayı; onlara, Türkçenin söz varlığını ve anlatım zenginliğini hissettirmeyi hedeflemektedir.

17 Şubat 2010

bağlanmak ve bağımsızlık üzerine-1


Bağlanabilmek için bağımsız olmak gerekir mi sahiden?

Yaşadığını hissetmeli her insan. Mutlu olduğunu, mutsuz olduğunu, heyecanlandığını korkmadan gösterebilmeli. Hayatımız boyunca hep bu mükemmelliği ararız. Aslında küçük bir kelimede saklıdır tüm sır; özgürlük. Mutlaka özgür olmalıyız, özellikle geleceğimizle ilgili verdiğimiz kararlarda. Meslek, hatta eş seçimimizde uzaktan uzağa bizleri etkileyen birileri vardır.
Korkuturlar bizleri, yaşatmazlar aşklarımızı. Sarılamaz, öpemeyiz sevdiğimizi. Gönülden bağlanamayız ona, çünkü hep bir endişe vardır, birilerinin o güzelliğini bozacağını düşünürüz için için. Özeniriz hep martıların aşklarına. Onlar utanmazlar aşklarından ve korkmazlar bağlanmaktan. Bağımsızca karar verirler geleceğe kiminle uçmak istediklerine.